Με την καινοτόμο ρομποτική τεχνική MAKOplasty® Partial Knee Resurfacing, ένα μεγάλο μέρος (άνω του 50%) των ασθενών που πρόκειται να υποβληθούν σε ολική αρθροπλαστική γόνατος, μπορούν να την αποφύγουν με την εφαρμογή μιας πολύ πιο περιορισμένης και αποτελεσματικής επέμβασης. Με την τεχνική αυτή αντικαθίσταται MONO το παθολογικό τμήμα του αρθρικού χόνδρου και όχι όλη η άρθρωση όπως συμβαίνει στην ολική αρθροπλαστική. Έτσι αποκαθίσταται η κινηματική της άρθρωσης του γόνατος με αποτέλεσμα φυσιολογική κίνηση κ επάνοδο σε πλήρεις δραστηριότητες γρήγορα και χωρίς πόνο.

Το Metropolitan Hospital είναι ένα από τα ελάχιστα θεραπευτήρια σε ολόκληρη την Ευρώπη - και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην Ελλάδα - στο οποίο πραγματοποιούνται εξειδικευμένες Ρομποτικά Υποβοηθούμενες επεμβάσεις στο Γόνατο και το Ισχίο για την αντιμετώπιση προβλημάτων οστεοαρθρίτιδας.

Ποιά είναι η διαδικασία;

Πριν το χειρουργείο

Ο κάθε ασθενής ο οποίος πρόκειται να υποβληθεί σε αυτού του είδους την επέμβαση υποβάλλεται σε έλεγχο από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο. Πραγματοποιούνται εξετάσεις αίματος και καρδιογράφημα. Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται μία ημέρα πριν την επέμβαση.

Για κάθε άτομο το οποίο πρόκειται να υποβληθεί στην ρομποτική επέμβαση υπάρχει πλέον ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΣ προεγχειρητικός σχεδιασμός. Δημιουργείται στον αξονικό τομογράφο με την βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή τρισδιάστατο μοντέλο της άρθρωσης,το οποίο στη συνέχεια επεξεργάζεται από το λογισμικό του ρομποτικού συστήματος ΜΑΚΟ έτσι ώστε να ταιριάζει αποκλειστικά στα ατομικά χαρακτηριστικά της ανατομίας του κάθε ασθενούς. 

Μέσα στο χειρουργείο

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο ορθοπεδικός χειρουργός θα χρησιμοποιήσει το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ έτσι ώστε να εκτελεστεί με ακρίβεια ο κάθε χειρισμός με τον οποίο θα προσαρμοστεί στα οστά το εξατομικευμένο εμφύτευμα με ακρίβεια χιλιοστού.

Μετά το χειρουργείο

Το πρώτο πράγμα που γίνεται μετά από κάθε επέμβαση με το ρομποτικό σύστημα Μako είναι ο ακτινολογικός έλεγχος (απλή ακτινογραφία) με την οποία ο ορθοπεδικός θα αξιολογήσει παρουσία του ασθενούς το αποτέλεσμα της επέμβασης, έτοιμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση ή απορία του. Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο δύο ημέρες.

Γιατί να επιλέξετε τη ρομποτική αρθροπλαστική;

  • Ελάχιστη παρεμβατικότητα χωρίς τραυματισμό τενόντων & μυών
  • Άμεση κινητοποίηση και ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο
  • Γρήγορη επάνοδος σε δραστηριότητες
  • Εξατομικευμένος τρισδιάστατος σχεδιασμός της επέμβασης

 

Μάθε περισσότερα Τι είναι αρθροπλαστική; Επικοινωνία Ιωάννης Τσώλος Προφίλ


Σε πόσο καιρό επιστρέφετε στις καθημερινές δραστηριότητες;

Τέσσερις εβδομάδες μετά την επέμβαση είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας  έχοντας απαλλαχτεί από τους πόνους που σας ταλαιπωρούσαν. Εξειδικευμένος φυσιοθεραπευτής θα έχει αναλάβει την αποκατάσταση και ενδυνάμωση του χειρουργημένου σας γόνατος όλο αυτό το διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους.

https://www.tsolos.gr/index.php/blog/item/26-rompotiki-arthroplastiki-isxyou-kai-gonatos

https://www.tsolos.gr/index.php/blog/item/24-oliki-arthroplastiki-gonatos-me-to-omni-navigation

https://www.tsolos.gr/index.php/blog/item/19-oliki-arthroplastiki-gonatos

https://www.tsolos.gr/index.php/blog/item/16-oliki-arthroplastiki-gonatos-me-anavathmismeni-rompotiki-texnologia-mako