Ρήξη τενόντων του ώμου. Πες τέλος στον πόνο

Η νέα μέθοδος πλεονεκτεί σε σχέση µε προηγούμενες, διότι πραγματοποιείται χωρίς μετατροπή της μερικής σε πλήρη ρήξη

Τώρα, στο Metropolitan Hospital, η πρωτοποριακή θεραπεία µε «Healix Transtend Anchors» & «Percannula System» δίνει λύση στη μερική ρήξη τενόντων. Πρόκειται για μια μέθοδο ελάχιστης επεμβατικότητας µε μικρότερες τομές, χαμηλότερο κόστος και λιγότερο χρόνο νοσηλείας και αποκατάστασης

«Γιατρέ µου, δεν μπορώ να φτάσω το ντουλάπι», «δεν μπορώ να πιάσω τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο», «δεν μπορώ να σηκώσω το χέρι µου». Ο κ. Ιωάννης Τσώλος, ∆ιευθυντής Ορθοπαιδικός στο Metropolitan Hospital, εξηγεί πως αυτές οι περιγραφές προέρχονται από ασθενείς µε μερική ρήξη τενόντων του ώμου. Πρόκειται για την πιο συχνή πάθηση του ώμου, η οποία δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο και ηλικία και αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες που πολλοί χειρώνακτες αδυνατούν να συνεχίσουν να δουλεύουν και πολλοί άνθρωποι σταματούν την άθληση.

Η λύση στη μερική ρήξη τενόντων

Η «Healix Transtend Anchors» & «Percannula System», μια πρωτοποριακή, αναίμακτη, ελάχιστης επεμβατικότητας και ημερήσιας νοσηλείας μέθοδος, αποτελεί τον νεότερο τρόπο αποκατάστασης της μερικής ρήξης υπερακανθίου και υπακανθίου τένοντος του στροφικού πετάλου του ώµου.

Με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας, η κάμερα μπαίνει μέσα στην άρθρωση, διαδερμικά, χωρίς χειρουργικό τραύμα και νοσηρότητα και καθηλώνεται ο τένοντας στη σωστή ανατομική του θέση.

Το Metropolitan είναι ένα από τα πρώτα και λίγα κέντρα στην Ελλάδα όπου εφαρμόζεται αυτή η πρωτοποριακή μέθοδος, χάρη στην οποία η μερική ρήξη θεραπεύεται µε λιγότερες τομές, μικρότερο κόστος, λιγότερο χρόνο νοσηλείας και μειωμένο χρόνο αποκατάστασης.

Συντηρητική θεραπεία στην μερική ρήξη τενόντων

Το βασικό σύµπτωµα της ρήξης είναι έντονος ή βύθιος πόνος, ο οποίος χειροτερεύει όταν ξαπλώνει κανείς στην πάσχουσα πλευρά. Επίσης, παρουσιάζεται δυσκαμψία, κοινώς «πάγωμα του ώμου».

Για να γίνει διάγνωση, ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικευμένο και έμπειρο γιατρό.

Εφόσον πρόκειται για μερική ρήξη υπερακανθίου ή υπακανθίου, ξεκινάει η συντηρητική θεραπεία µε φυσικοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, εκχύσεις κορτικοστεροειδών PRP ή µε βλαστοκύτταρα. Αν, σε περίπου οκτώ εβδομάδες, η θεραπεία δεν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ακολουθεί το επόμενο βήμα που είναι η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος.

Τα πλεονεκτήµατα 

Η νέα μέθοδος πλεονεκτεί σε σχέση µε προηγούμενες, διότι πραγματοποιείται χωρίς μετατροπή της μερικής σε πλήρη ρήξη. Παλαιότερα έπρεπε, πρώτα απ’ όλα, η μερική ρήξη να γίνει ολική, µε αποτέλεσμα διαταραχή της ανατομίας του τένοντα, μεγάλο χρόνο νοσηλείας, μεγάλο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας (6-9 μήνες) και, φυσικά, ανάλογο κόστος. Η νέα θεραπεία μειώνει στο μισό το χρόνο αποκατάστασης, που από έξι μήνες γίνεται τρεις.

Επιπλέον, αποφεύγονται χειρουργικά λάθη σχετικά µε το ποιες μερικές ρήξεις πρέπει να αποκατασταθούν και ποιες όχι.

Ο κ. Τσώλος συµπληρώνει: «Όλοι μπορούν να ωφεληθούν από τη νέα μέθοδο, καθώς αυτή δεν έχει αντενδείξεις ηλικίας και φύλου».

Προϋποθέσεις επιτυχίας

Oι προϋποθέσεις για την επιτυχία είναι η σωστή διάγνωση, η ταξινόμηση και επιλογή του ασθενούς και ένας γιατρός έμπειρος στη νέα τεχνική.

Αυτές τις προϋποθέσεις πληροί µε το παραπάνω το Metropolitan µε μια ομάδα έτοιμη να προσφέρει σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έναν ασφαλή και μόνιμο τρόπο να παραμείνει δραστήριο για χρόνια, ακόμα και σε μεγάλη ηλικία, ελεύθερα και χωρίς άγχος.

Το Metropolitan Ηospital είναι ένα από τα λίγα κέντρα στην Ελλάδα όπου εφαρμόζεται η νέα μέθοδος, που προσφέρει στον ασθενή ασφαλή και μόνιμο τρόπο να παραμείνει δραστήριος για πολλά χρόνια, ακόμα και σε μεγάλη ηλικία, ελεύθερα και χωρίς άγχος.

Η πρωτοποριακή μέθοδος µε «Healix Transtend Anchors» και «Percannula System» σημαίνει:

– Ακριβής και ανατομική αποκατάσταση του τένοντα

– Ελάχιστη επεμβατικότητα

– Ημερήσια νοσηλεία

– Λιγότερες τομές

– Μικρότερο κόστος

– Μειωμένος χρόνος αποκατάστασης.

Μάθε περισσότερα Η Ασβεστοποιός Τενοντίτιδα Επικοινωνία Ιωάννης Τσώλος Προφίλ