Ολική αρθροπλαστική γόνατος με πλοήγηση

Με την ολική αρθροπλαστική γόνατος αντικαθίστανται οι φθαρμένες αρθρικές επιφάνειες των οστών που συμμετέχουν στην άρθρωση του γόνατος, κυρίως του μηρού και της κνήμης, με ειδικές μεταλλικές προθέσεις που υποκαθιστούν τη λειτουργία του φυσιολογικού γόνατος.

Χειρουργική τεχνική

Η εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι των τεχνικών που εφαρμόζονται στην αρθροπλαστική του γόνατος είναι τεράστια. Η τεχνική που επιλέγεται είναι ελάχιστης επεμβατικότητας και υποβοηθούμενη από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι χειρουργικές τομές είναι πολύ μικρότερες, η απώλεια αίματος πολύ μικρή έως και μηδαμινή. Η συγκεκριμένη τεχνική προσφέρει ακριβέστερη ευθυγράμμιση των εμφυτευμάτων και κατ' επέκταση ακόμα καλύτερη λειτουργία αυτής. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής καθ’ όλη  την διάρκεια της επέμβασης δημιουργεί τρισδιάστατες εικόνες της άρθρωσης του γόνατος βοηθώντας τον ορθοπεδικό να τοποθετήσει τα εμφυτεύματα με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια.

Πού υπερέχει η τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας με τη βοήθεια υπολογιστή

-Μικρή τομή δέρματος

-Ελάχιστη έως και καθόλου απώλεια αίματος

-Αποφυγή τραυματισμού του τετρακέφαλου

-Ελάχιστος πόνος μετεγχειρητικά

-Σημαντικά πιο γρήγορη αποκατάσταση. Ο ασθενής στέκεται στα πόδια του και περπατάει  μερικές ώρες  μετά το χειρουργείο.

-Πολύ μικρότερος χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο (δύο με τρεις ημέρες το πολύ) 

Μάθε περισσότερα Τι είναι αρθροπλαστική; Επικοινωνία Ιωάννης Τσώλος Προφίλ

Μετεγχειρητική παρακολούθηση

Μετά την επέμβαση υπάρχει καθημερινή επικοινωνία και παρακολούθηση του ασθενούς και ειδικό πρόγραμμα κινησιοθεραπείας από εξειδικευμένη ομάδα φυσιοθεραπευτών.

Θεραπεία Ολικής αρθροπλαστικής γόνατος

Όλικη αρθροπλαστική γόνατος [ βίντεο ]